از علائم کم شنوایی و ناشنوایی در سگ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم پاسخگویی به صداهای روزمره
- عدم پاسخگویی به صدا زدن نام او
- عدم پاسخگویی به صدای اسباب بازی ها
- بیدار نشدن از خواب با وجود سر و صداهای بلند
علل ناشنوایی در سگ ها
-
علل انتقالی (عللی که موجب می شوند که امواج صوتی نتوانند به اعصاب گوش برسند)
- التهاب گوش خارجی و سایر بیماری های کانال گوش خارجی (برای مثال، تنگی کانال گوش، حضور تومور، یا پاره شدن پرده گوش)
- التهاب گوش میانی
-
علل عصبی
- تغییرات عصبی دژنراتیو در سگ های مسن
- اختلالات آناتومیک مانند رشد نامناسب بخشی از گوش که شامل گیرنده های عصبی مورد استفاده برای شنیدن هستند، بیماری های منجر به تجمع مایع در مناطق خاصی از مغز و آسیب به بخشی از مغز که وظیفه شنوایی را بر عهده دارد.
- ایجاد تومور یا سرطان بر روی اعصابی که در حس شنوایی کاربرد دارند.
- بیماری های التهابی و عفونی مانند التهاب گوش داخلی (ویروس هاری ممکن است تغییراتی در شنوایی ایجاد کند اما ناشنوایی کامل به وجود نمی آورد)، توده التهابی که در گوش میانی یا لوله استاش رشد کرده است.
- زخم
درمان ناشنوایی در سگ ها
متاسفانه، هر گونه ناشنوایی مادرزادی در سگ ها برگشت ناپذیر است. اما اگر ناشنوایی به دلیل التهاب گوش بیرونی، میانی و یا داخلی رخ داده باشد، روش های پزشکی و یا جراحی باعث می شود شنوایی حیوان باز گردد. استفاده از این روش های به شدت بیماری، نتایج کشت باکتریایی، آزمون حساسیت و یافته های اشعه ایکس بستگی دارد. در علل انتقالی، که در آن امواج صوتی به اعصاب شنوایی دسترسی ندارند، ممکن است با بهبود التهاب گوش خارجی یا میانی، مشکل حل شود. سمعک نیز گاهی اوقات برای سگ ها تجویز می شوند.
توصیه می کنیم که اگر سگ ناشنوایی دارید کمتر آن را به خارج از خانه ببرید. خطرهای محیطی مانند تصادف با اتومبیل به شدت این حیوانات خانگی را تهدید می کند. ضمن این که محیط خانه نیز باید برای او امن باشد. معاینه دروه ای و درمان بیماری های موثر بر گوش نیز نکاتی هستند که باید در نگهداری از حیوانات خانگی ناشنوا و کم شنوا مد نظر قرار گیرد.
-
نوشتن دیدگاه